10 tot 16 mei 2021

Iedereen 1000

Helaas steekt corona opnieuw een stokje voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Maar samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker? Dat blijven we doen. Want dit jaar is er Iedereen 1000! Een solidair en coronaveilig fietsinitiatief, open voor iedereen.

Traditionele teams, nieuwe teams en individuele deelnemers

Team Sterke Jan neemt natuurlijk deel aan Iedereen 1000. En daaraan kan iedereen ;-) deelnemen, kilometers malen en geld inzamelen. Dat mag 125 km zijn, of minder of meer. Elke kilometer telt en steekt kankerpatiënten een extra hart onder de riem. Als individu kan je je voor 10 euro registreren via atlasGO. Kies bij 'teams' voor Sterke Jan (volgnummer 572) als je met ons wil meefietsen. Allemaal samen houden we de gereden kilometers bij in de app atlasGO. Daarin zie je hoeveel je zelf al hebt gefietst, hoeveel kilometer het team al bijeen trapte en hoeveel kilometer alle teams samen op de teller gezet hebben.

Lange tochten of korte ritten

Tussen 10 tot en 16 mei 2021 kan je 8 fietslussen van elke 125 km downloaden, zodra je je geregistreerd hebt via atlasGO. Je kan ook al je ritten naar de bakker, naar het werk, ... mee laten tellen.

Radio 2

Radio 2 springt mee op de fiets en brengt tijdens het hemelvaartweekend een heleboel gesprekken en muziek die zijn gelinkt aan Iedereen 1000.

Dinsdag 11 mei interviewde Els Broeckmans Sterke Jan. (Her-)beluister het interview.

Twee miljoen euro voor kankeronderzoek

Iedereen kan dus dit jaar mee fietsen, en ook zelf fondsen inzamelen voor Kom op tegen kanker via atlasGO. Via atlasGO kan je je laten sponsoren, een SMS-actie op touw zetten, ...

Doel is om tegen het einde van het hemelvaartweekend twee miljoen euro in te zamelen, zodat het kankeronderzoek niet stilvalt na deze coronaperiode en de levenskwaliteit en levensverwachtingen van (ex-)kankerpatiënten blijven stijgen.

Iedereen 1000 in Duffel

Het parcours van één van de 8 fietslussen passeert door Duffel. Tijdens het hemelvaartweekend (donderdag tot en met zondag) zullen we een kleine bevoorradingsstandje voorzien ter hoogte van het oude brughoofd aan de Nete (Handelsstraat). We verkopen frisdranken, bananen en wafeltjes voor hongerige fietsers en voorbijgangers. Als het weer meezit, is het kraampje op van 10 tot 18 uur. Van harte welkom!

Samen trappen tegen kanker!
Samen trappen tegen kanker!