team Sterke Jan

Ontstaan en evolutie

In 2013 schreef een vriendengroepje zich in voor de 1000 km van Kom op tegen kanker onder de naam 'Sterke Jan'. Jan was het jaar voordien ziek geworden; darmkanker. De vrienden wilden Jan en zijn gezin op die manier een hart onder de riem steken.

Een jaar later breidde de groep uit naar drie teams, in 2015 naar vier teams met een eerste damesteam en in 2016 waren er tien teams van tien solorijders.
In 2017 kozen we voor het andere uiterste: tien teams met zoveel mogelijk verschillende fietsers en we fietsten met negenenzestig vrienden tussen 18 en 74 jaar. Elf teams in 2018 met drie solorijders (Yesse, Jan en Swa) en zestig andere fietsers. In 2019 reden maar liefst tachtig unieke fietsers in tien ploegen mee de 1000 kilometers.
In 2022 trapten we vol overgave met 12 teams de 1000 km, waarvan 3 solorijders; Swa, Kevin en Limbo. In 2023 stonden we elke etappe met 10 aan de startlijn.

De groep breidde uit, enerzijds voor het plezier van het fietsen of voor de sportieve uitdaging maar ook omdat we in familie- of vriendenkring geconfronteerd werden en worden met kanker.

Het team

Team Sterke Jan bestaat uit veel meer dan de fietsers van de 1000 km.

Onze geweldige supporters zijn veelvuldig én opvallend aanwezig in Mechelen, langs het parcours en in de middagsteden. Ze zorgen steeds voor ambiance. Onze rode T-shirts en dito petten zijn intussen Vlaanderen-wijd gekend.

De Steirken Jay-ploeg zijn de trouwe kameraden van Yesse, die hem steunen in zijn strijd tegen kanker.

Er is een ijverige werkploeg van sjouwers, bouwers, binders, kuisers, tappers, plakkers, schenkers, smeerders, dragers, duwers, ontvangers, gevers, afwassers, afdrogers, bakkers, scheppers, tellers, speechers en nog heel veel meer, die de activiteiten mogelijk maken.

Er is een hele grote groep mensen die eten, drinken, babbelen, lachen, dansen, steunen, luisteren, ontmoeten, ... ten voordele van Kom op tegen kanker.

Nog een heel belangrijke groep, zijn onze sponsors. Ze steunen ons financieel of helpen logistiek.

Een kleine kernploeg vergadert, bedenkt, evalueert, bediscussieert, schrijft, bestelt ...

En tenslotte zijn Swa & Cecile en Jan & Lieve onze allergrootste helden.

Trainen

Meefietsen met de 1000 km gaat niet zonder vooraf te trainen. We trainen vanaf januari wekelijks door weer en wind. Teams van de buurgemeenten rijden geregeld mee met ons rode peloton en houden de moed er mee in.

Deelnamegeld verzamelen

Om deel te nemen met één team aan de 1000 km van Kom op tegen kanker moet dat team 5.500 euro betalen. Wij blijven ernaar streven om met tien teams deel te nemen.

We gaan dus door om jaarlijks die 55.000 euro te verzamelen via verschillende activiteiten, verspreid over het jaar. Dit jaar zijn we opnieuw ingeschreven met 10 teams!

Wil je ons steunen?

Elke steun klein of groot, is heel erg welkom. Iedereen die ons mentaal, financieel of logistiek steunt, danken wij  bij voorbaat én telkens opnieuw van harte!