WIE WE ZIJN

team Sterke Jan


De allereerste 1000 km in 2013
De allereerste 1000 km in 2013

Ontstaan

In 2013 schreef een vriendengroepje zich in voor de 1000 km van Kom op tegen kanker onder de naam 'Sterke Jan'. Jan was het jaar voordien ziek geworden; darmkanker! De vrienden wilden Jan en zijn gezin op die manier een hart onder de riem steken.

Een jaar later breidde de groep uit naar drie teams en in 2015 naar vier teams met een eerste damesteam. In 2016 waren er tien teams van tien solorijders. In 2017 kozen we voor het andere uiterste: tien teams met zoveel mogelijk verschillende fietsers en we verzamelden negenenzestig vrienden tussen 18 en 74 jaar. Dan elf teams in 2018 met drie solorijders (Yesse, Jan en Swa) en zestig andere fietsers. In 2019 reden maar liefst tachtig unieke fietsers in tien ploegen de gegeerde kilometers.

De groep breidde uit, enerzijds omdat ze graag fietsen of omdat ze een sportieve uitdaging zochten. Soms omdat ze in hun familie- of vriendenkring geconfronteerd werden met kanker.

Binnen onze ploeg zijn er meerdere mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. We strijden voor alle Sterke Mensen die hun strijd leveren of geleverd hebben en ook voor hun families en vrienden.

In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot één van de grootste teams van de 1000 km en is team Sterke Jan met al zijn supporters een echt fenomeen geworden.

Het team

Team Sterke Jan bestaat uit veel meer dan alleen de fietsers van de 1000 km.

Er zijn onze sympathisanten die veelvuldig en opvallend aanwezig zijn in Mechelen, langs het parcours en in de middagsteden. Ze zorgen steeds voor ambiance. Onze rode T-shirts en dito petten zijn intussen Vlaanderen-wijd gekend.

De Steirken Jay-ploeg zijn de trouwe kameraden van Yesse, die hem steunen in zijn strijd tegen kanker.

Er is een grote en ijverige werkploeg van sjouwers, bouwers, binders, kuisers, tappers, plakkers, schenkers, smeerders, dragers, duwers, ontvangers, gevers, afwassers, afdrogers, bakkers, scheppers, tellers, speechers en nog heel veel meer.

Er is een nog grotere groep mensen die eten, drinken, babbelen, lachen, dansen, steunen, luisteren, ontmoeten, ... ten voordele van Kom op tegen kanker.

Nog een heel belangrijke groep zijn onze sponsors. Ze steunen ons financieel of helpen logistiek.

Een kleine kernploeg vergadert, bedenkt, evalueert, bediscussieert, schrijft, bestelt ...

En tenslotte zijn Swa & Cecile en Jan & Lieve onze allergrootste helden.

Startgeld verzamelen

Sinds 2020 bedraagt het startbedrag voor de 1000 km 5.500 euro, maar we blijven ernaar streven om met tien teams deel te nemen.

We gaan dus onvermoeibaar door om jaarlijks 55.000 euro te verzamelen via onze waaier aan activiteiten, verspreid over het jaar.

Trainen

Meefietsen met de 1000 km gaat niet zonder vooraf te trainen. We trainen vanaf januari wekelijks door weer en wind. Teams van de buurgemeenten rijden geregeld mee met ons rode peloton en houden de moed er mee in.

Wil je ons steunen?

Elke steun klein of groot, is heel erg welkom. Iedereen die ons mentaal, financieel of logistiek steunt, danken wij al bij voorbaat van harte! WAT NU?

Steun ons team