Pagina en overzicht niet verwijderen!!! Jaarlijks aanpassen en gebruiken voor papieren wijnoverzicht met bestelbon

Cava- en wijnlijst

Cava's

 1 fles/6 flessen

C1 - Cava Duc de Foix brut nature

Lichtgele kleur. Aroma's van fruit en veroudering. Een aangename, droge en zeer ronde smaak. Druiven: Macabeo, Parellada en Xarel.lo. Serveer deze Spaanse mousserende wijn bij: gevogelte, vis en zeevruchten, pasta of zachte kazen.

€9 /€50 

C2 - Cava Duc de Foix rosada

Deze rosé versie van `Duc de Foix' is kwalitatief even goed en heeft nog een extra feestelijke uitstraling door zijn mooie rode kleur. Schenk hem op 6 graden als aperitief of als feestelijk drankje. Heerlijk lekker en stijlvol!

€11/€60

Rode wijnen

1 fles/6 flessen

R1 - Terras de Dao Irreverente Udaca Tinto 2016

Lekkere jeugdige bloedrode Portugese wijn. Florale geurstart, daarachter klein rood fruit (aalbes, kers), zeer geparfumeerd en gekonfijt. Ook in de mond dezelfde gekonfijte smaakteneur, met verder nog pruimenlikeur, karamel en cacao, maar toch ook goede frisheid ondanks deze manifeste fruitmaturiteit.

€7/€40

R2 - Corbières Rouge Château Trillol 'Cucugnan'  2015

Deze donkerkleurige Franse wijn is een evenwichtige assemblage van Grenache, Syrah en Carignan. Het is een kruidige wijn met complexe nuances van overrijp fruit, braambes en kreupelhout. Het is een wijn die uitblinkt door concentratie en diepgang. Zijn zachte tannines maken hem bijzonder aangenaam. Het geheel wordt mooi afgerond door een knappe, lange afdronk. Deze wijn is op zijn best tussen zijn vierde en zevende jaar. Schenk hem best niet te warm, gekoeld tot 16 graden. Een echte buitenkans!

€10/€55

R3 - Barbera d'Alba Collina Serregrilli 2018

Dit is een mooie, levendige rode Italiaanse wijn met een zacht karakter en een zeer aangename fruittoets die hem ook jong al toegankelijk maakt. U kan hem dus best drinken tussen zijn tweede en vijfde jaar. Schenk hem op 16 graden bij gedroogde ham, lamsbout of rundvlees en Parmezaanse kaas.

€11/€60

Witte wijnen

1 fles/6 flessen

W1 - Rueda Do Palacio de Pimentel Verdejo 2019

Spaanse wijn van Verdejo bezit de structuur en balans om goed te rijpen en na een paar jaar op fles wordt de smaak noot- en honingachtig. Hij heeft een mooie mondvulling, fruit en wat rondheid, veel body en een lange afdronk. U schenkt hem best tussen zijn eerste en vijfde levensjaar, op 10 graden. Heerlijk bij allerlei visgerechten, mosselen, rauwe of gepocheerde oesters en natuurlijk bij paella.

€7/40

W2 - Côtes de Thongue La Croix Belle Champs des Lys 2019

Deze Franse wijn is gemaakt op basis van Viognier, Chardonnay, Sauvignon en Grenache Blanc. Het is een complexe wijn met veel facetten. Een bijzonder volle en aangename witte wijn met veel expressie en een mooie afdronk. Heel lekker bij vis in romige sausen en andere gerechten van zoet- en zoutwatervis. Schenken op 10 graden tussen zijn eerste en derde jaar.

€9/€50

Rosé wijn

1 fles/ 6 flessen

E1 - Gascogne Rive Haut Tannat-Cabernet 2019

Deze lekkere Franse rosé bestaat uit 50% Tannat en 50% Cabernet-Sauvignon. De Tannat-druif geeft hem de mooie kleur, een stevige structuur en veel kracht. De Cabernet zorgt voor het aroma en de fruitigheid. Het resultaat van dit huwelijk zorgt voor een zeer smaakvolle en krachtige rosé die fantastisch zal zijn bij allerlei zomerse schotels en lichtere vleesgerechten. Schenk hem op 9 graden en dit tussen zijn eerste en derde jaar.

€7/€40

Pakketten

pakket

Proefpakket

Met dit pakket van 6 flessen kan je ons aanbod proeven, uitgezonderd ! : de Cava Duc de Foix rosada en de nieuwe Corbières Rouge Château Trillol 'Cucugnan'

€50

Cadeaupakket

Een mooie verpakking met 2 flessen: Rueda Do Palacio de Pimetel Verdejo & Tinto Terras de Dao Irreverente Udaca

€20

Cadeaupakket Deluxe

Een mooie verpakking met 2 flessen: Côtes de Thongue La Croix Belle Champ des Lys & Barbera d'Alba Collina Serragrilli

€25